A Google új funkciója kiemeli a találati listáin azokat a Google Shopping ajánlatokat, melyek extra értéket képviselnek a felhasználóknak. Ezáltal a kereskedők még több vásárlóra, a vásárlók pedig még jobb árakra számíthatnak. A közelmúlt frissítéseinek köszönhetően könnyebbé válik a termékpromóciók beállítása, az új ügyfelek elérése és a részletes elemzések kiolvasása.

Google Shopping változások

A promóciók megadása már az összes amerikai kereskedőnél elérhető, és a könnyített használatot a bolttulajdonosok már a soron következő ünnepi szezonban észlelhetik. Korábban ugyanis egy űrlapot kitöltve lehetett kérvényezni a promóciós eszközöket, mostanra ez alapértelmezésként minden amerikai kereskedőnél élő funkció.

A promóciók közvetlenül a Merchant Centerben szerkeszthetők, a régebben napok alatt megtörténő ellenőrzés pedig néhány órás időtartamra csökkent. Így már könnyebben lehet reagálni a felhasználók viselkedésére, például villámakciót indítani vagy kiterjeszteni egy már meglévőt. A promóciós termékek több helyen is feltűnhetnek a Google-nél, és számos címke helyezhető el rajtuk.

A Google az akciós termékeket a következő felületeknél jeleníti meg:

  • a Google Shopping hirdetéseinél
  • a Google Shopping ingyenes listáin
  • a mobil képkeresőnél
  • a kereső helyi találatainál

A felhasználók tájékozódását az is segíti, hogy elérhetővé válik egy „on sale” akciós szűrő a Shopping fülön, mely a mobil és asztali kereséseknél is használható. Azok az ügyfelek, akik egy kifejezett termékre keresnek rá, az akciós ajánlatokat a termék tudáspanelén is megtekinthetik. A Google arra számít, hogy az amerikai kereskedők akkor is előnyükre fordíthatják az új funkciót, ha külön nem költenek Google hirdetésekre.

Hasznosabb statisztikák és elemzések

A novemberi frissítések élesítésével a Google még hasznosabb statisztikákat és elemzéseket nyújt majd a Shopping tulajdonosoknak, melybe az akciós termékek is beletartoznak. Ezek tökéletes felhasználásához szükséges, hogy az adott tételek valóban rendelkezzenek a promóciós címkékkel.

Az érdeklődők megtekintési és átkattintási adataival a kereskedők időben láthatják, hogyan alakulnak terveik, és menet közben is változtathatnak rajtuk.

A Google az újdonságai bejelentései mellé olyan adatokat is közölt, melyek érdekesek lehetnek a Shopping fiókot üzemeltetők számára. Ezek szerint a soron következő ünnepi szezonban az amerikaiak 58%-a vár addig a kinézett termékkel, míg azt le nem értékelik. A világszerte vásárlók 40%-a pedig a Google-höz fordul, ha a legjobb ajánlatokat szeretné megismerni.

Amerikában a megelőző évi ünnepi szezonban a vásárlók 58%-a vásárolt legalább egy olyan márkától, melyet korábban nem használt. Az érdeklődők 65%-a pedig korábban elkezdi a keresgélést, nehogy lemaradjanak az akciókról.

A Google a Merchant Help Centerben ad útmutatót angol nyelven, hogyan lehet megfelelően beállítani egy kereskedői fiókot. https://support.google.com/merchants/answer/7322214