A Google bejelentette, hogy átmenetileg eltávolít pár funkciót a Google Cégem szolgáltatásából. Az amerikai cég a projekt segítség szekciójában le is írja ennek az okát:

A korábban még soha nem tapasztalt COVID-19 helyzet miatt intézkedéseket teszünk, hogy a csapatunk tagjainak egészségét megóvjuk, és csökkentsük az irodába bejáró emberek számát. Ennek köszönhetően átmeneti korlátozások és késések lehetnek bizonyos szolgáltatásokban, mivel a kritikus fontosságú feladatokra koncentrálunk.

Jelenleg elsőbbséget biztosítunk a Google Kereső és Térképen megjelenő információk biztosítására és ellenőrzésére. Azt továbbra is elérhetővé tesszük, hogy a cégtulajdonosok beállíthassák a vállalatuk alapvető adatait, ide értve például a nyitva tartást vagy az egyedi nyitva tartási időt.

A már bevezetett korlátozások

A Google a következő korlátozásokat vezette máris be a Google Cégem szolgáltatásában:

Vállalattal kapcsolatos adatok szerkesztése: A Google a szerkesztések ellenőrzésekor előnyben részesíti az egészségüggyel kapcsolatos vállalkozásokat és szervezeteket. Ezzel egyidejűleg a többi cég nyitva- és zárva tartásával, egyedi nyitva tartásával, átmeneti bezárásokkal és a vállalkozás leírásával kapcsolatos adatokat is priorizálják.

Újonnan létrehozott profilok, profil igénylések és megerősítések: Ezen a területen is elsőbbséget kapnak az egészségügyhöz kötődő, újonnan létrehozott Google Cégem profilok ellenőrzése, míg a többi vállalathoz kapcsolódó hasonló tevékenységek áttekintése kevesebb erőforrást kap. A Google arról nem adott információt, hogy a többi cégnél milyen prioritások alapján bírálja el az új profilokat, igényléseket vagy megerősítéseket.

Értékelések és kérdések: Az új értékeléseket, az azokra adott válaszokat és a kérdések feltevését a Google átmenetileg letiltotta a Google Cégem profiloknál.

Korlátozások a Google-nél is

A Google már korábban, március 16-án bejelentette a vállalatnál bevezetett korlátozásokat. Eszerint biztonsági óvintézkedéseket vezettek be a Google munkahelyein, főleg ott, ahol a vírushelyzet ezt igényli. Emellett persze léteznek olyan folyamatok is, melyeket az amerikai cég telephelyein lehet csak elvégezni, ezekben az esetekben is a megfelelő óvatossággal járnak el.

A Google kiterjesztette a távmunkát, ahol számos alkalmazottja, közreműködője és ideiglenes megbízottja a saját otthonából láthatja el a feladatait. Ehhez biztosítja a megfelelő eszközöket, többet között biztonságos kapcsolattal rendelkező laptopokat, illetve a megfelelő útmutatókat is kidolgozta.

A telephelyeken jelen lévő személyzet számára pedig priorizálták a munkafolyamatokat, hogy az erőforrásokat azokra a feladatokra tartalékolják, melyek kritikus fontosságúak. Ide tartozik például a fiókok visszaállítása, a biztonsági feladatok és bizonyos hirdetésekkel összefüggő intézkedések.

A Google már eddig is felhasználta az automatizmust az olyan feladatoknál, mint a YouTube tartalmak ellenőrzése. Átmenetileg növeli az ilyen automatizmusok felelősségi körét, így kevesebb dolgozónak kell jelen lennie a cég irodáiban. A céljuk továbbra is az, hogy a szerződési feltételeket sértő tartalmakat a lehető leggyorsabban eltávolítsák az oldalról.