A Google nagyrészt elvesztette a linkspam elleni háborút. A fordulópontot 2012 jelentette a Pingvin algoritmus bevezetésével, valamint a Google infrastruktúrájának egyéb frissítéseivel (Hummingbird), amelyek lehetővé tették a Google számára, hogy egyre nagyobb mennyiségű linkkel kapcsolatos rangsorolási funkciót végezzen.

A SEJ szerint ma már ott tartunk, hogy a Google képes úgy rangsorolni a linkeket, hogy a gyenge minőségűeket egyszerűen elveti. Nem véletlen, hogy a linkeknek ma már sokkal kisebb hatása van, mint a Google kezdetekor, főként azért, mert kevesebb fajta link képes ténylegesen befolyásolni a keresési rangsorolást. De akkor mi kell ahhoz, hogy jó helyre kerüljünk a ragsoroláskor?

Az elengedhetetlen SEO stratégia

A megfelelő SEO stratégia elengedhetetlen a sikeres webes pozícionáláshoz. Az online környezetben egyre nagyobb a verseny, ezért meg kell különböztetni magunkat, és olyan online marketingtevékenységeket kell végezni, amelyek lehetővé teszik, hogy megerősítsük a márkánkat a többiekkel szemben.

Ebben a csatában az első lépés mindig a vásárlói személyiség meghatározása. A vásárlói személyiség egy márka végfelhasználójának vagy potenciális vásárlójának félig fiktív ábrázolása, amely demográfiai információkból épül fel, és viselkedésükhöz, igényeikhez és motivációikhoz kapcsolódik.

Következő lépés a jövedelmező és nem versenyképes piaci rés felismerésének ismerete. Ez a lépés szorosan kapcsolódik a márka üzleti tervén vagy üzleti modelljén belül végrehajtott marketingtervhez, és alapvető fontosságú, amikor egy webhelyet egy adott ágazatban pozícionálnak.

Annak meghatározása, hogy egy piaci rés versenyképes-e vagy sem, meghatározhatja a projekt összetettségét és a költségvetést, amely szükséges ahhoz, hogy szembenézzünk a konkurenciával, és a SEO-stratégiánkban a konkurencia fölé pozícionáljuk magunkat.

Elemzés és elemzés

Az elemzése szorosan kapcsolódik a piaci rések felderítéséhez, de a kulcsszókutatáshoz is. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megtudjuk, hogy más márkák az ágazatban milyen kifejezésekre pozícionálták magukat, ötleteket meríthetünk belőlük, és javíthatjuk az általuk végzett munkát, megismerhetjük a Google szemében betöltött tekintélyüket és még sok minden mást.

Optimalizált minőségi tartalom

Végül, de nem utolsó sorban mindig a tartalomnál kötünk ki. Szövegünknek a témához illeszkedőnek kell lennie, de mindig tartalmaznia kell az általunk választott fő kulcsszót, valamint egy sor, a keresési szándék szempontjából szorosan kapcsolódó kifejezést (a tartalomban használt kifejezések sokféleségét).

A kulcsszó sűrűségének elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy a szöveget elhelyezze, de nem szabad túl magasnak lennie ahhoz, hogy a felhasználók számára természetes legyen az olvasás, és ne okozzon problémát. Ideális esetben a szövegben szereplő összes szó 1% és 2% közötti sűrűséget kell alkalmazni. A tartalmaknak úgy kell kapcsolódniuk egymáshoz, hogy a természetes összekapcsolódás lehetővé váljon. Ez pedig értéket biztosít a felhasználó számára, és egyik cikkből a másikba vezeti őket.

Megjegyzés

A Google ősidők óta a linképítés ellen harcol, így hát nem csoda, gyakran tesz közzé olyan nyilatkozatot, amiben azt írja, hogy a linkek nem számítanak. Pont ezért, ezeket a helyén kell kezelni. A tapasztalat azt mutatja, hogy a mai napi rettentő fontosak a linkek, csak a linképítés módja és nehézsége változik, folyamatosan, az évek múlásával.