Nagyon sokan panaszkodnak, hogy a Google kereső nem indexeli a tartalmaikat. Ez a probléma viszonylag globális hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Nagyjából 2021-ben kezdett a jelenség nagyobb volumenben anomáliákat okozni.

Kisebb problémának számít, ha csak saját oldalunkat érinti az indexelés hiánya, ezt ugyanis könnyebben lehet orvosolni. A znt.hu szerint elég ilyenkor a Search Console megfelelő használata, a benne rejlő eszközök kiaknázása (indexelési kérelek, webhelytérképek, stb.), ami már jó eséllyel megoldja a gondokat.

Ha mégsem, még mindig meg lehet próbálni bekerülni a Google Hírek-be is, amennyiben alkalmas erre oldalunk. Mindezeket könnyen és egyszerűen tudjuk kezelni, hiszen a saját oldalunkról van szó és csupán egy fiók kell hozzá a techcég felé.

Mi van akkor, ha a linképítés is érintett a Google indexelésnél?

Ez már nagyobb gond. Linképítés (mások szerint PR cikkek) esetén ugyanis olyan honlapokra kerülnek ki tartalmak, benne pedig a ránk mutató linkek, melyek felett nincsen hatalmunk, befolyásunk, illetve tulajdonunk. Ezért nem tudjuk használni a fentebb leírt módszereket, amik saját oldal esetén működnek.

Sőt! A linkek szerzése egyébként is “mumus” a kereső szemében, sokkal szigorúbb, és az oldalak tulajdonosai keservesen próbálkoznak azzal, hogy ne büntesse őket az algoritmus azzal, hogy nem indexeli a bejegyzéseket, melyekért megrendelők fizettek, linkekért cserébe. Magyarul hiába próbálják a fenti módszereket saját oldaluk javítására, nem mindig működnek és/vagy ez egy nagyobb számú PBN (Private Blog Networks, azaz privát bloghálózat) esetén eleve kivitelezhetetlen. Vagy mégsem az, csak akkor olyan pénzt és tőkét kellene mögé rakni, hogy nem lenne, aki megfizetné a linképítést.

Vannak persze trükkök és módszerek, melyekkel ez a gond megoldható, de ezek inkább fekete (Black Hat), illetve szürke kalapos technikák, melyek kockázatosak és / vagy hosszútávon nem javasoltak. Éppen ezért szükség van olyan természetes módszerek alkalmazására, amik mindezeket kiküszöbölik.

Google Indexelés – Garancia linképítés esetén

Cégünk hatékonysága érdekében, kifejlesztett egy olyan egyedülálló módszert, mely természetes és hosszútávon működik. Ez pedig annyira működőképes, hogy garanciát is tudunk hozzá nyújtani. Ezért új szolgáltatásként a prémium linképítés csomagjainkba integráltuk az indexelési garanciát. A linkre kattintva megtekinthetők a részletek.

A szolgáltatás új csomag megrendelése esetén érvényes, az ár már tartalmazza az indexelési garanciát. Ezzel garantáljuk azt, hogy a linkmarketing során használt PR cikkek – melyekben az ügyfél oldalára mutató linkek vannak – indexelve lesznek. A garancia kiterjed arra is, ha netán ez nem sikerülne, akkor a plusz összeg dupláját fizetjük vissza. Részletek ezen a linken olvashatók, illetve üzenet formájában kérhető bővebb tájékoztatás.