A legutolsó Pubcon konferencián Gary Illyés erősen kezdett. A legelső nap reggelén azonnal elmondott több mint 20 olyan SEO tippet, amit akár már másnaptól használhatsz azért, hogy minél jobb helyezést érj el az organikus találatok között. Máris mutatjuk a legfontosabb tippeket. 

Van, aki átlátja a Google-t?

Ha van valaki, aki átlátja a Google működését, és tisztában van az algoritmusaival, ezért hitelesen tud irányt mutatni, ő Gary, a techcég szóvivője, aki egyébként nemrég egy vitában alulmaradt egy SEO szakértővel szemben, és akkor mondta az elhíresült mondatát: Megesik, hogy tévedek. Most azonban biztosan nem fog, hiszen a konferencián komoly útmutatót adott. Össze is szedtük mire kell figyelned.

Ezekre figyelj: SEO tippek

Ebben a cikkben most azokat a SEO tippeket fogjuk leírni, amire egy átlag felhasználónak is oda kell figyelnie, azaz akár neked is.

Bár vannak olyan hangok, amik szerint akár url nélkül is tudsz jó helyezést elérni a keresőkben, a Google cáfolja ezt, sőt kifejezetten felhívja a figyelmedet, hogy ne térj el a jól bevált url szerkezettől. A valami.hu/cipok/noicipok még mindig sokkal erősebb, és előrébb rangsorol, mint a hashtag-esek, vagy a különleges karaktereket tartalmazó url-ek.

Fontos, hogy használd a canonicalokat, mert ezekkel fogod tudni megmondani azt, melyik tartalmad a másolat, és melyik az eredeti. A szóvivő nyomatékosította azt is, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap az SSL titkosítás, ezért https biztonsági protokollt használj. Nem nehéz telepíteni, nem drága, és bár jelenleg még csak kevés, de egyre nagyobb versenyelőnyt nyújt majd.

Google SEO Tippek 2018.

Nagyon egyszerű trükk – fogalmazott Gary –, mégis van, aki nem használja vagy elfelejti, pedig fontos az, hogy használj belső linkeket. Ha azt szeretnéd, hogy a Google az egész weboldaladat feltérképezze és bejárja, ezáltal erősödjön a pozíciód, tedd meg.

Továbbra is fontosak a metaadatok. Ne felejtsd el kitölteni őket, és a lehető legnagyobb hangsúlyt fektesd a képekre is. Nem olyan sok idő a picture116.jpg-t elnevezni a megfelelő névre azért, hogy képkeresésénél a Google megmutassa, és onnan is tereljen forgalmat az oldaladra.

A minőségi tartalom mindennél fontosabb. Ezzel már mi is foglalkoztunk,  egy külön cikket is írtunk az új algoritmusról (ide kattintva tudod elolvasni). Gary kifejezetten felhívja a figyelmedet arra, hogy mind a felhasználónak, és mind a Google-nak írsz, ez nem egyszerű a Rankbrain óta.

Gary Illyés személyes véleményt is megfogalmazott: azt az ajánlást teszi, hogy kerüld a felugró ablakokat. Őt magát is elriasztja, hogy még nem is látta az oldalt, máris szeretnéd megszerezni a mailcímét, vagy ajánlgatsz neki egy ingyen (csali)könyvet, vagy bármi más módon zavarod őt az olvasásban. Kerüld el, mert még nem szankcionálja a Google, de drasztikusan csökken az oldaladon töltött idő. Ezt viszont mérik.

És még egy fontos dolog: figyelj oda a sebességre. Már sokszor, és sok helyen olvashattad, hogy ha az oldalad lassan tölt be, akkor az minden szempontból hátrányban vagy azokkal szemben, akié gyors.