John Mueller, a Google egyik vezető munkatársa ismét Google Webmaster Central hangouts-ot tartott, ahol az érdeklődők kérdéseire válaszolt. Felmerült a kérdés, hogy vajon a nagyobb oldalak azért teszik az összes kimenő linkjüket nofollow-ra, hogy megelőzzék az oldalukból fakadó linkerő, a linkjuice elszivárgását?

Mueller erre azt válaszolta, hogy ez a megközelítés teljesen téves. Elmondta, hogy ha valaki hagyományos linkeket használ a weboldalán, akkor semmiképp sem kerül hátrányba a minden linket nofollow attribútumra állító oldalakkal szemben. Sőt, valamelyest előnybe is kerülhet az idő előre haladtával, mivel az internet részévé válik.

Ezzel szemben az, aki minden linkjét nofolow-ra állítja, semmiképp sem tekinthető normális megoldásnak.

John Mueller ugyanakkor elismerte, hogy tényleg vannak olyan weboldalak, amelyek minden egyes linket nofollow attribútummal látnak el, de szerinte ennek oka inkább a biztonságra való törekvés. Az ilyen oldalak készítői nem szeretnének jótállni a linkelt tartalmakért, ezért inkább egyszerűen az összes linket nofollow-ra állítják.

Mueller szerint azonban ez nem jó megoldás, mivel valamilyen tartalmat feldolgozva az írónak tudnia kell felmérni, miről is ír, így már nyugodtan linkelheti a kapcsolódó oldalakat.